Papermoon Gypsys – Papermoon Gypsys

PapermoonGypsys _cPapermoon Gypsys is afkomstig uit Dana Point, Californië en bestaat uit Kenny ‘Big Daddy’ Williams (gitaar/zang), diens stiefdochter Lexi G (zang), Rich Smith (drums/zang) en Ron Moreno (bas). De naam is afkomstig van de film met Ryan en Tatum O’Neal.

Hun debuut-cd, simpelweg “Papermoon Gypsys” genaamd, is onlangs verschenen bij Wright Records, en bestaat uit tien songs, waarvan het grootste deel is geschreven door Williams. Als we de stijl moeten omschrijven dan zou de term ‘rockende blues’ de lading het meest dekken. Lexi G is een uitstekende zangeres met een flexibele en heldere stem, die het vak heeft geleerd in het kerkkoor. Begeleid door een prima band is een goede cd gemaakt. Mijn favoriete songs zijn het smeuïge “It’s Complicated” en de slowblues “Have You Ever Had A Reason”.

Kortom, een prima debuut-cd. Dat belooft veel goed in de toekomst. (7,5/10) (Eigen beheer)

Tags:,