JJ Sharpe (Twelve Bar Blues Band) komt met eigen band

JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel), bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties o.a.: Mountbatten, Blazing Aces en OBERG, maakt na 10 jaar als frontman, zanger, harmonicaspeler, componist en de motor van de Twelve Bar Blues Band een doorstart met een nieuw repertoire.

Foto (c) Karin Pictures
Foto (c) Karin Pictures

De opzet was om een ander geluid neer te zetten dan met Twelve Bar Blues Band en dat is mede dankzij de inzet van de overige bandleden goed uitgepakt. JJ Sharp heeft een goed doorleefde bluesstem, daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicawerk weet hij het publiek in extase te brengen.

Gitarist Randy Pears krijgt eindelijk de ruimte om zijn solokunsten te laten zien, wat er bij Twelve Bar Blues Band nogal eens bij in schoot. Hij speelde o.a. als gitarist in de House-Band van de helaas te vroeg overleden Chicago-Bluesgitarist Ronald Abrams. Deze gaf hem de mogelijkheid te proeven van de zuiverste blues-bron die er aanwezig was. (Abrams had o.a. met Muddy Waters, Jimmy Reed, Jimmy Johnson, James Cotton en Johnny Dollar gespeeld). Onder de vleugels van JJ Sharp zal hij zijn missie als een ‘must see, allround blues gitarist’ verder vorm gaan geven.
Saxofonist Arjan de Swart, ook bekend als Pepperoni, speelt zowel sopraan, alt, tenor en bariton sax, heeft inmiddels na 38 jaar saxen zeer veel praktijk ervaring. Hij speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland. Kenmerkend is de veelzijdigheid van deze toeteraar die zich gespecialiseerd heeft in funk, blues & Jazz improvisaties.

Bassist Patrick ‘Sideburn’ Obrist ontving in 2012 de Dutch Blues Foundation award voor beste bassist. Speelde o.a. in Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Robert Fossen Bluesband. Als sessie muzikant speelde hij in binnen- en buitenland o.a. met Eugene Hideaway Bridges, Jake Walker, Eric Steckel en Popa Chubby. Samen met Jeffrey van Duffelen vormt hij de gedroomde ritmesectie.

Drummer Jeffrey van Duffelen is uitgegroeid tot een volwaardig sessie- en studiomuzikant die met vele grootheden heeft samengewerkt. Ook op de internationale podia heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend als begeleidings muzikant van o.a.: Popa Chubby, Joseph Bowie (DeFunkt), Barry Mc Cabe, Mick Taylor (ex-Rolling Stones gitarist), Snowy White (ex-Pink Floyd en Thin Lizzy gitarist).

De complete ritmesectie van Twelve Bar Blues Band heeft er geen minuut over na hoeven denken om de overstap naar de JJ Sharp Band te maken, aangevuld met een sterk spelende saxofonist is de band klaar om opnieuw het publiek voor zich te winnen.