Woodstock met veel Blues in Wijk

Totaal uitverkocht;  Op de niet al te grote binnenplaats van Kasteel Duurstede mochten vanwege de veiligheidsvoorschriften maar 350 personen genieten van de klanken van de Woodstock Tribute band die het uitzinnige publiek meenam op een muzikale reis naar het verleden georganiseerd door de immer actieve muziekvereniging BluesinWijk.

Hoewel op alle mogelijke manieren ruim tevoren bekend was gemaakt dat het totaal uitverkocht was bleven velen via social media naar toegangskaarten zoeken maar ook velen kwamen geheel uitgedost in jaren 60 outfit al dan niet op de bonnenfooi naar het kasteel maar konden er niet in.  Velen hadden ook met hun kleden en picknickmandjes aan de overkant langs de oever van de kasteelvijver een plekje gevonden en ook daar werd menig dansje gemaakt.

Nostalgie viert hoogtij;  veel 55 plussers en een enkele jongere kregen weer de bevestiging van hun muzikale roots in de songs van al de helden uit je jaren 60 en het Woodstock-festival perfect gecoverd en uitgevoerd door de Woodstock Tribute band.  Of het nu Blues was of een van de vele Popsongs, men genoot er met volle teugen van.

Foto’s (c) Tom Moerenhout, BluesZine