The Blues Rebels – Open Road

BluesRebels OpenRoad_c

Het is duidelijk dat ook Israel een levendige bluesscene heeft; de afgelopen tijd vallen er met enige regelmaat cd’s uit dit land bij mij op de deurmat. Een van deze bands is The Blues Rebels. De band bestaat sinds 2012 en heeft inmiddels al gespeeld met mensen als Johnny Winter, Joe Louis Walker en Bernard Allison om er maar een paar te noemen. Dov Hammer (zang, harmonica), Andy Watts (gitaar), Amos Springer (basgitaar) en Avi Barak (drums) hebben onlangs hun debuut-cd “Open Road” uitgebracht.

De veertien songs op het album zijn door Hammer en Watts geschreven. Liefhebbers van de wat stevigere blues zouden hier zeker naar moeten luisteren. De ritmesectie swingt en houdt de zaak strak op orde, gitaar en harmonica versieren het geheel. Verwacht niet iets nieuws of revolutionairs, maar het geheel zit goed in elkaar. Er wordt uitstekend gemusiceerd, de songs zijn rauw en melodieus en de heren weten de juiste emotie over te brengen. Mijn favoriete songs hier zijn de boogie ‘Devil By My Side’, ‘Turn Back The Clock’ met een spannende baslijn en het rustige instrumentale titelnummer ‘Open Road’ met een hoofdrol voor de gitaar van Watts.

Een uitstekend debuutalbum en een bewijs dat deze band alles in zich heeft om ook buiten Israel heel groot te gaan worden. (7/10) (Eigen productie)