Kern Pratt – Broken Chains

PrattKern Broken Chains_c

Dat hij is geboren en getogen in het hart van Mississippi, namelijk in Greenville, zul je horen. Het is een en al Mississippi blues wat de klok staat op “Broken Chains”, het recente album van Kern Pratt. Toegegeven, het is een wat stevige variant, maar het is duidelijk waar zijn ‘roots’ liggen. Pratt heeft samengespeeld met mensen als Willie Foster, Hubert Sumlin, Percy Sledge, T-Model Ford om er maar een paar te noemen. Wat stijl betreft is hij beïnvloed door zowel Elmore James en Freddie King als Johnny Winter.

Het album bestaat uit zeven covers en vijf zelfgeschreven songs. Het is duidelijk dat hij in de eigen nummers veel van zijn eigen geschiedenis van zich afschrijft, zoals het overlijden van zijn moeder toen hij nog jong was en zijn strijd met een drugsverslaving. Het album begint met wat fluitende vogels en een eenzame Resonator Guitar, bespeeld door Wes Lee. Je waant je in de Mississippi Delta op een zwoele zomeravond. Verder wisselen de rockende bluessongs en akoestisch werk elkaar op een aangename wijze af om weer met een eenzame Resonator te eindigen. Mijn favoriete songs zijn het vlotte “Don’t Leave Me Baby” met Kenny Neal op tweede gitaar en “Black Hannah”, waarin Kern het verhaal vertelt over zijn oude vriend T-Model Ford.

Absoluut een zeer aangenaam album. Deze man is het zeker waard om vaker te worden beluisterd. (7/10) (Gigtime)

Deel dit artikel met je vrienden!: