The Beat Daddys – Hoodoo That We Doo

BeatDaddys HoodooThatWeDo_c

The Beat Daddys is een bluesband uit Kentucky gevormd rond Larry Grisham (zang, gitaar, harmonica) en Tommy Stillwell (gitaar, achtergrondzang). Het kwartet wordt gecompleteerd door bassist Big John Rochner en drummer David Parks. De band is in 1986 met Grisham en Stillwell opgericht. Op een gegeven moment zocht laatstgenoemde zijn heil elders. Inmiddels maakt hij weer deel uit van de band en onlangs is “Hoodoo That We Doo” verschenen, het eerste album sinds 20 jaar waar beiden op te horen zijn.

Op het album staan elf songs waarvan er negen door Grisham en Stillwell, hetzij samen of alleen, zijn geschreven. Het is opvallend hoe makkelijk en zonder enige merkbare inspanning de heren de songs vertolken. Het geeft een relaxte sfeer aan het album mee. Maar denk niet dat het vervelend en slaapverwekkend is. Integendeel, de muziek is juist spannend en meeslepend. Van de swamp-/gospelblues van “These Chains”, de soulblues in “Been Thinkin’”, het uptempo “The Blues Can Heal Ya’” en het rockende “I Need A Woman” horen we een behoorlijk breed scala aan bluesstijlen.

Er worden geen grenzen verlegd, maar ook daarbinnen valt genoeg moois te ontdekken. Iedere song is van een bijzonder hoog niveau; het is moeilijk om de beste te benoemen. Dat doe ik dan ook niet. Ik raad aan om het album zelf maar te beluisteren. (8,5/10) (Eigen productie)