Owen Campbell – In The Shadow Of The Greats (EP)

CampbellOwen InTheShadowOfTheGreat_c

Owen Campbell is een Australische bluesman/singer-songwriter. Hij heeft daar o.m. meegedaan aan Australia’s Got Talent en prompt ruzie gekregen met de jury. Zijn invloeden komen voornamelijk uit de Amerikaanse blues en rock. In eigen land heeft hij al drie cd’s heeft uitgebracht en om zich wereldwijd te presenteren is er nu een EP verschenen met zes songs.

Op deze EP, passend “In The Shadows Of The Greats” getiteld, staan vier covers die een geheel eigen bluesuitvoering krijgen en twee zelfgeschreven nummers. De covers zijn “Ol’ 55” (Tom Waits), “Days Like This” (Van Morrison), “Money” (Beatles) en “I’m On Fire” (Bruce Springsteen). Zijn eigen songs zijn “Remember To Breathe” en het Spaanstalige “Herm Mosa Vision”. Campbell is een zeer getalenteerd muzikant en songwriter met een eigen stijl.

Deze EP is een prima kennismaking en het smaakt in ieder geval naar meer. (7/10) (Eigen productie)