The Blues Overdrive – Clinch!

BluesOverdrive Clinch_c

In hun dertienjarig bestaan heeft The Blues Overdrive in het thuisland Denemarken een behoorlijk grote reputatie opgebouwd. Na hun titelloze debuutalbum uit 2012 is onlangs hun tweede cd “Clinch!” verschenen. De band bestaat uit Martin Olsen (zang, gitaar), Andreas Andersen (gitaar), Thomas Birck (bas, Resonator) en Lars Heiberg (drums). Daarnaast speelt Duke Robillard op twee nummers mee. Het feit dat iemand van een dergelijke statuur mee doet bewijst de kwaliteit van de band.

Negen van de tien songs zijn door Olsen geschreven. Opvallend is het relaxte karakter van de songs. Af en toe komt het laid-back gevoel, dat we kennen van J.J. Cale, om de hoek kijken. Het sterkst is dat in ‘Rolling Thunder’ en ‘Woman Of Love’. Verder horen we een scala aan stijlen als swampblues en Chicagoshuffles en boogie. Mijn favoriete songs zijn ‘Daughter Of The Devil’ , de enige cover en een van de songs met Robillard, en het uptempo ‘Living Here Without You’.

Dit album is voor mij een zeer aangename kennismaking met deze band. Een absolute aanrader voor iedere bluesfan. (Gateway) (8/10)