Colin Linden – Rich In Love

LindenColin RichInLove_c

Colin Linden is een Canadese muzikant, songwriter en producent, die heeft samengewerkt met artiesten als Bob Dylan, Greg Allman, T-Bone Burnett, Robert Plant en Alison Krauss. Songs van hem zijn vertolkt door o.m. de Band en Keb’ Mo’. Zijn eerste plaat verscheen in 1980 en in de afgelopen 35 jaar is van hem zowel als soloartiest of als begeleider een flinke discografie verschenen. Tijdens zijn loopbaan zijn hem een behoorlijk aantal prijzen en nominaties deel uitgereikt.

Onder de naam “Rich In Love” is nu zijn meest recente album verschenen. De muziek erop beweegt zich tussen blues en americana. Buiten een goede songwriter is Linden is uitstekende gitarist, die de ragtimestijl in de vingers heeft, maar net zo makkelijk excelleert met slide en elektrische gitaar. De cd bestaat uit twaalf prima songs, die vooral kleine verhaaltjes met een muzikale omlijsting zijn.
Een prima album met mooie en indrukwekkende liedjes. (Stony Plain Records) (8/10)