Ronnie Earl & the Broadcasters – Father’s Day

EarlRonnie FathersDay_c

Sommigen noemen hem een van de beste of misschien wel de beste bluesgitarist van het moment. Anderen vinden zijn geluid te ‘clean’ en horen liever het wat rauwere werk. Het is een kwestie van smaak, denk ik. Vast staat in ieder geval wel dat Ronnie Earl een meester op zijn instrument mag worden genoemd. Waar Earl nog meer een meester in is, is het met regelmaat uitbrengen van nieuw cd’s. Onlangs verscheen weer eens nieuw album met de titel “Father’s Day”. De titel staat voor het eerbetoon die hij hiermee brengt aan zijn geestelijke vaders, namelijk de bluesgitaristen die hem hebben beïnvloed.

Uiteraard wordt hij weer begeleid door zijn vaste band The Broadcasters (Lorne Entress op drums, Dave Limina op piano and Hammond B3 en Jim Mouradian op bas) en de saxofoonspelers Mario Perrett en Scott Shetler. Nicholas Tabarias, Tim O’Connor en Larry Lusigan vullen hem op verschillende nummers op gitaar aan en de zang wordt waargenomen door Diane Blue en Michael Ledbetter. Op “Fathers Day” worden over een lengte van 80 minuten dertien songs gebracht die we kennen van onder meer B.B. King, Magic Sam en Otis Rush. Dertien uitstekend gebrachte songs. Een prima band, uitstekende zang en virtuoos gitaarspel. Wat wil je nog meer? Toch heb ik een puntje van kritiek. Earls gitaarwerk is inderdaad virtuoos, ieder noot is raak, het geluid is geweldig, maar het is naar mijn mening toch iets te clean. Het is gewoon allemaal te perfect en voor mij zou hij iets rauwer en minder perfect mogen.

Dat is eigenlijk de enige kritiek die ik heb. Het album is het verder zeker waard om beluisterd en vooral aangeschaft te worden. Een volle tachtig minuten uitstekende blues. (Stony Plain Records) (7/10)