Minor Cabinet – Black In On White Sheets

MinorCabinet BlackInkOnWhiteSheets_c

Minor Cabinet is een jonge Duitse band uit Krefeld en Bochum, die zichzelf een indie-bluesrockband noemt. De band bestaat uit zanger Julian Hasny, drummer Roman Dönicke, gitarist Clemens Bombien, bassist Paul Krobbach en toetsenist Tarek El Kassar en is in 2012 opgericht door Julian en Roman. Na een EP in 2013 en veel optredens, waarvan een flink aantal uitverkocht waren, is het nu eens tijd voor een compleet album. Deze verschijnt op het Black Penny label van Kris Pohlmann, geen onbekende in de Duitse bluesrock.

De twaalf songs zijn allemaal geschreven door zanger Julian Jasny. De betiteling indie-bluesrockband laat knallende speakers vermoeden, maar dat valt allemaal reuze mee. Er staat stevig bluesrockwerk op, maar er zijn voldoende rustmomenten door akoestische stukken, fraaie samenzang en gevoelig gebrachte songs. Genoeg variëteit van rocksongs (“Daybreaker”, “Crawl On By”), blues (“Fly Into The Sun”, “Blessed Are The Pure Of Heart”) en rustiger werk (“Stationary”, “Already Gone”). Jasny is een prima songwriter met oog voor detail. Mooi voorbeeld hiervan is het instrumentale, haast sferische “V1” dat bijna naadloos over gaat in de stevige blues “Fly Into The Sun”.

Een prima album. Als debuut laat dat heel wat moois voor de toekomst vermoeden. (Black Penny Records) (8/10)