Band of Friends naar Nederland

Band of Friends-4Band of Friends treedt in november wederom op in Nederland. Het lijkt wel of ze met een neverending tour bezig zijn, maar toch zitten ze in oktober in de studio om een opvolger voor  ‘Too much is not enough’ op te nemen. In juli stonden ze nog op Bospop en speelden de tent plat.

Tussen de opnames door en daarna, is het motto weer om zo veel mogelijk live te spelen. Band of Friends staat bekend als Rory Gallagher tributeband, daar ze met name nummers spelen van deze bluesman, die te vroeg overleed. Toch dekt tributeband niet de gehele lading. De band, bestaande uit Marcel Scherpenzeel (gitaar en zang) en de originele oud leden Gerry McAvoy (bass) en Ted McKenna (drums) zijn gewoon het vervolg op en spelen ook eigen nummers. De hoofdmoot bestaat echter uit Rory Gallagher klassiekers. Zonder ooit één single uitgebracht te hebben, wist hij meer dan 30 miljoen platen te verkopen en wordt hij beschouwd als een topgitarist. Gek genoeg is Gerry, die 20 jaar met Rory speelde, het gezicht van de band. Een bassist die het gezicht is komt niet vaak voor maar deze man weet hoe hij het publiek enthousiast moet maken en geeft een heerlijke show weg.

Band of Friends staat zaterdag 21 en zondag 22 november voor 2 shows op het programma. In Lucky te Rijssen met als voorprogramma Barrelhouse en in De Bosuil te Weert samen met Layla Zoë. Ongetwijfeld zullen er nieuwe nummers op de setlist komen, maar de klassiekers van Rory komen zeker voorbij, al heeft hij nooit een single uitgebracht. Met 3 man sterk zullen ze een feestje bouwen in de beste bluestraditie, want het zijn vrienden, met een gezamenlijke passie voor Rory, blues en samen genieten. Noteer deze data maar in de agenda als feestdagen.