Markus James duo voor drie shows naar Nederland

Markus James duoMarkus James (zang, slide-gitaar en mondharmonica) komt samen met drummer/percussionist Marlon Green (ex- John Lee Hooker) als duo naar Nederland voor een drietal shows.

Markus James graaft al decennia lang in de diepere lagen van de Afro-Amerikaanse blues. Op zijn laatste CD “Head For The Hills” (2014) sluit hij aan bij de geheimzinnige trance-achtige grooves van de Mississippi Hill Country blues die nog volop floreert in Holly Springs, Como en Senatobia waar het album ook grotendeels werd opgenomen. Multi-instrumentalist Markus wisselt regelmatig van snaarinstrumenten en harmonica en samen met de repetitieve ritmische patronen van drummer/percussionist Marlon Green (ex- John Lee Hooker) brengt hij je in de greep van een soort poliritmische tranceblues. Als een ware muzikale bruggenbouwer slaagt hij erin om West-Afrikaanse grooves en de North Mississippi hill country blues met elkaar te verbinden.

Dinsdag 29 september: Cultuurhuis, Heerlen
Donderdag 1 oktober: t Hof, Middelburg
Zondag 11 oktober: Aerden Plaats, Oude Bildtzijl.