Crooked Eye Tommy – Butterflies And Snakes

TommyCrookedEye ButterfliesAndSnakes_c

Met “Butterflies And Snakes” heeft de uit Californië afkomstige Crooked Eye Tommy onlangs hun debuut album uitgebracht. Naamgever Tommy Marsh is 53 jaar oud, maar beter laat dan nooit. De band bestaat uit de al genoemde zanger/gitarist Tommy, diens broer Paddy (zang, gitaar), Glade Rasmussen (bas), Tony Cicero (drums) en Jimmy Calire (saxofoon, piano, Hammond B3).

Van de elf songs op het album zijn er acht van de hand van Tommy. De overige drie neemt broer Paddy zowel als schrijver en zanger voor zijn rekening. De band is vernoemd naar de bijnaam van Tommy. Hij werd namelijk geboren met twee luie ogen en in het eerste nummer “Crooked Eye Tommy” vertelt hij over de denkbeeldige discussie tussen het verplegend personeel en het bezoek over deze ‘handicap’. Zoals gezegd is de band afkomstig uit Californië, maar wat stijl betreft staan zij tot aan hun enkels in de Mississippi klei. Elf uitstekend songs, die variëren van down home blues, tot rockers en ballads. De band is uitstekend op elkaar ingespeeld en hebben zo een prima cd neergezet. Mijn favoriete songs zijn de blues shuffles “I Stole The Blues” en “Somebody’s Got To Pay” en het dansbare “Love Divine” met mooi dubbel gitaarwerk van de gebroeders Marsh.

Zeker een ontdekking, deze Crooked Eye Tommy. Op de cd klinken zij al energiek en opwindend, dat belooft wat voor een liveoptreden. Wie durft het aan om ze naar Nederland te halen? (Eigen productie) (8/10)