David ‘professor Blues’ Evans binnenkort in NL

Deze Amerikaanse ‘oldtimer’ zal eindelijk weer eens in ons land te zien zijn, dat heeft veel te lang geduurd. Hij zal 16 oktober in Gorichem (Pogo) en 17 oktober in Sliedrecht (JC Electra) zijn opwachting maken.

z david evans 2

Voor degenen die het idee hebben dat de ‘echte blues’ slechts gemaakt wordt door ‘gekleurde’ muzikanten zou hier niet naar toe gaan een gemiste kans kunnen zijn, want David heeft een behoorlijke staat van dienst en heeft zijn strepen in de Blues al lang en breed verdiend.

Wie kent er nog andere muzikanten die ‘professor in de Blues zijn op de universiteit?’ Met proefschriften op 3 universiteiten, als professor, als etnomusicoloog en als auteur van diverse boeken, (o.a. Big Road Blues: Tradition and Creativity in the Folk Blues”, “The NPR Curious Listener’s Guide to the Blues”, kan menigeen veel van hem leren, deze man deelt zijn passie en kennis graag.

Met zijn bescheiden en ingetogen persoonlijkheid zou hij je om de tuin kunnen leiden maar deze hobo zit op het moment dat dit artikel uitkomt in Ethiopië. Nog steeds is hij op zoek naar oorsprong en wereldwijde verbanden binnen de muziek. Sinds de mid- 60’s is het zijn levenstaak de Blues te bestuderen, te documenteren, te spelen en vast te leggen.

Buiten solowerk deed David opnames met Jack Owens en Jessie Mae Hemphill’s “She Wolf and Feelin’ Good”, waarbij hij ze begeleidde op de gitaar. Later heeft hij een prachtige CD opgenomen met een aantal regionale artiesten “The Spirit Lives On, Deep South Country Blues and Spirituals in the1990’s” en met ‘the Last Chance Jug band’ bracht hij in de 20-30erjaren stijl “Shake that Thing ” uit. De liefhebber van traditionele blues mag dit niet missen!

zz david evans