John Mayall tourt in Nederland en België

John-Mayall 2

John Mayall komt binnenkort weer in Nederland en België.

Mayall komt uit  Macclesfield in de omgeving van Manchester GB. Dat verklaart al direct zijn bijnaam als Godfather of the British Blues. Het feit dat o.a Eric Clapton, Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Fleetwood, Mick Taylor en Walter Trout ooit in zijn legandarische band John Mayall’s Bluesbreakers speelden, zal daar ook wel  mee te maken hebben. De eerste Bluesbreakers-plaat verschijnt in 1965 en sindsdien brengt John Mayall zo goed als jaarlijks een nieuw album uit.

Met een carrière van meer dan 50 jaar en een leeftijd van 81 jaar is Mayall nog steeds actief voor zijn live optredens. Met een nieuwe bezetting met Rocky Athas op gitaar, Greg Rzab op bas, en Jay Davenport achter de drums  zal hij dit keer de podia betreden.

Ondanks dat hij jaarlijks nog zo’n 120 optredens speelt is het spelplezier en de inspiratie nog volop aanwezig. John Mayall brengt de blues met een indrukwekkende geschiedenis en is deze maand te zien en te luisteren op :
26 Sep
Groningen, NL De Oosterpoort
27 Sep
Enschede, NL Wilminktheater 
28 Sep
Amsterdam, NL North Sea Jazz Club
29 Sep
Bergen Op Zoom, NL Gebouw-T 
30 Sep
Turnhout, BE De Warande 
 foto’s  : www.johnmayall.com