Master of the original acoustic blues Doug MacLeod in de Amer

Doug McLeod
De 70-jarige Doug MacLeod speelt zijn authentieke, akoestische blues op zondag 27 september in de Amer. De Amerikaan heeft in 2014 (weer)twee Amerikaanse bluesawards in de wacht gesleept; een voor beste akoestische bluesartiest en een voor het beste akoestische album van het jaar 2014. MacLeod is een bezielde liedjesschrijver en een charmante verhalenverteller. Een aantal van zijn songs maakt deel uit van het repertoire van onder andere Albert King, Coco Montoya en Albert Collins en hij was sidekick van bekende bluesmuzikanten als Big Joe Turner en Big Mamma Thornton.

MacLeod ‘is born in the blues and rooted in the American tradition’. Zijn stemgeluid is warm en soulfull en hij heeft een onorthodoxe gitaarstijl; krachtig en ritmisch zowel bottleneck als fingerstyle. De man heeft zo’n 20 cd’s uitgebracht en ook in 2015 zal een nieuw album het levenslicht zien. Hij lijkt zijn bestemming te hebben gevonden; rondreizen met een gitaar, verhalen vertellen en liedjes zingen.