Kingsnakes festival 2015 komt eraan

Zeven jaar geleden nam de Bommelse band The Kingsnakes afscheid met een festival in Rossum, tot hun grote verrassing kwamen daar ruim zeshonderd mensen op af, met tot gevolg dat men besloot het jaarlijks te gaan organiseren.  Inmiddels is het de 7e keer dat het festival gehouden gaat worden, het is geen Blues-, Rock- of Pop gebeuren maar een Rootsfestival en onder die noemer kan er veel gaan plaatsvinden op 25, 26 en 27 september a.s

food kingsnakesfestival

Dit jaar gaat men weer een stapje verder met het festival. De vrijdagavond komt er bij met een ‘Dutch House Party’. Lokale DJ held Maxx Lips trapt af en diverse Nederlandstalige artiesten betreden het podium. Zoals de uit Zaltbommel afkomstige zingende visboer, Herman Bronk en volkszanger Jack van Raamsdonk uit Den Bosch.. Afsluiter is Daantje, bekend van het tv-programma Bloed Zweet en Tranen. “Zij is wereldberoemd in de Jordaan”. Met de vrijdagavond hoopt de organisatie wat jonger publiek aan te spreken. Het wordt een beetje Q-Music-achtig, met heel goed geluid en licht.”

Op zaterdagavond is het tijd voor het ‘echte werk’ met als opening The Kingsnakes, ongenuanceerd rauw en hard. Officieel bestaat de band niet meer, maar voor hun eigen festival maken de muzikanten altijd een uitzondering. Dan komen de herinneringen aan de gloriejaren weer terug, zoals het optreden op het North Sea Jazz Festival in 2004. Na de opener speelt de super rockabilly-blues band WB and the Mercenaries. Deze Belgische band is een vervolg van de bekende Seatsniffers. De hoofdact is T-99, zij gaven de rootsmuziek een impuls  met rock, surf en blues. Na vier stille jaren zijn ze dit jaar weer begonnen met een uitgebreide club- en festivaltour en dus ook op dit festival. DJ Jazzy Bronze zal het festival tot in de kleine uurtjes door laten gaan.  Op zondag wordt het Foodfestival gehouden .

food fest