Jack Hustinx & the Southern Aces komt met nieuw album en tour

Op 30 oktober a.s. verschijnt het album “Over Yonder” van Jack Hustinx & The Southern Aces via Harlem Recordings/Suburban. Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat een Nederlandse muzikant een album in de USA opneemt en produceert zoals Eindhovenaar Jack Hustinx dat deed die in Austin (Texas) al meer dan 17 jaar zijn tweede woonplaats heeft. Doorgaans wordt hiervoor een Amerikaanse producer in de arm genomen die vervolgens diverse studiomuzikanten inhuurt. De CD “Over Yonder” is daarentegen een persoonlijk avontuur van bijna 3 jaar geweest van muzikale vrienden onder elkaar.

Veel nummers  zijn geschreven en opgenomen  in Austin, maar ook zijn er een aantal partijen in Nederland opgenomen met Jack’s voormalige band the Shiner Twins met hierin ondermeer meester-gitarist Richard van Bergen.

Aan het album werkten veel ‘aces” mee; via slide-gitarist Harry Bodine (o.a. Delta Roux) leerde Hustinx John Magnie en Steve Amedee van The Subdudes uit New Orleans kennen. Zij waren meteen enthousiast over zowel het werk van de Shiner Twins als over de recent in Austin geschreven nieuwe songs. Een paar gezamenlijke optredens later werden de plannen gesmeed om samen op te gaan nemen. Een droom kwam waar voor de Brabantse Amerikaan die al sinds hun eerste album (1989) groot fan was genoemde band.

Foto-JackHustinxMalfordMilligan x

Ook werkten, naast bovengenoemden, zanger Malford Milligan en gitarist Derek O’Brien mee. Achtvoudig Austin Music  Awards winnaar en voormalig Storyville-zanger Milligan maakte eerder in 2002 met Hustinx de CD “Sweet Cherry Soul”  waarna ze met een uitstekende groep door Nederland tourden. Volgens velen was dit Malford’s  beste werk sinds Storyville. Derek O’ Brien is al jarenlang leider van de huisband van de legendarische Antones club in Austin en een topper in zijn genre.  Malford Milligan en Harry Bodine zullen ook deel uitmaken van de touring band die ter promotie van “Over Yonder” op de veel plaatsen in Nederland zal spelen.

foto Todd Wolfson/Jack Hustinx

 

jh

5 nov   Middelburg – Concertzaal De Spot

6 nov   Leiden – Muziekhuis Q-bus

7 nov   Hoorn – Pop & Cultuurcentrum Manifesto

8 nov   De Meern – Muziekpodium Azotod

9 nov   Eindhoven – Muziekgebouw / Meneer Frits (uitverkocht)

11 nov Oldenzaal – Cobblestone Club

12 nov – Eindhoven – Wilhelmina

13 nov Oss – Cultuurpodium De Groene Engel

14 nov Amsterdam – North Sea Jazz Club

15 nov Horst – Muziekpodium Cambrinus