Paradox brengt breed bluesprogramma met rootZclub-serie

Paradox
Het komende seizoen heeft de rootZclub een heel leuk programma in de Paradox te Tilburg. Ze beginnen op zondag 4 oktober 2015 met de komst van de Britse Bex Marshall. Bex won in een recent verleden nog een Award op de Britse Blues Awards. Haar stem is een combinatie van een oude zwarte stem en een echte rock stem. Haar muziek is een mix van swamp blues, blues, gospel en blue grass. In ieder geval een opener om naar uit te kijken.
Een week later op zondag 11 oktober komen Wille And The Bandits naar De Paradox. Deze band is aan een steile opgang bezig. Ze schitterden een paar maanden nog op het gerenomeerde Blues Festival in Peer en ze stonden ook al op het podium van het Glastonburry Festival, het grootste festival in Europa. Wille And The Bandits worden in de pers geprezen voor hun albums en live optredens. Ze zijn origineel en leggen hun ziel en heel veel gevoel in hun teksten en muziek. Rock legendes zoals Ian Paice, Joe Bonamassa en Francis Rossi zijn maar enkele grote namen die fan zijn van deze unieke band. Niet te missen.
No Blues viert hun tienjarig bestaan met een nieuw album en een uitgebreide tournee. Op zaterdag 31 oktober zijn ze in De Paradox om de officiële cd voorstelling te doen van hun jongste spruit ‘Oh Yeah Habibi’. Rare titel hoor ik je al denken, maar de muziek nan No Blues is een dan ook een mix van Oriëntaalse roots en Americana. Ook op hun nieuwe album slaat de band een brug tussen Oost en West. De Maas, de Rijn, de Mississippi en de Nijl vloeien samen tot één meanderende muziekdelta.
Op zaterdag 5 december is er alweer iemand uit de Uk te gast. Jo Harman is in een heel korte periode al een gevestigde waarde gewoorden. Haar wondermooie stem in combinatie met haar sterke teksten maakten dat haar debuut album ‘Dirt On My Tongue’ meteen een voltreffer was. Rond deze tijd zou de opvolger klaar moeten zijn en dus mogen we een concert verwachten met veel nieuwe nummers.
Een week later komen de Schotse jongens uit Glasgow. Op zaterdag 12 december zal Alan Nimmo in zijn kilt op het podium staan in De Paradox. In 2014 wonnen ze alle Awards op de Britse Blues Awards. Beste album, song, band, zanger, drummer en bassist. Daar hoef ik weinig aan toe te voegen. Een paar maanden terug verscheen  hun derde album ‘Reaching For The Light’ waarmee ze ook naam aan het maken zijn in het rock circuit. Mis hen niet want dit zou wel eens één van de laatste keren kunnen zijn dat we deze band in clubs als De Paradox kunnen gaan bewonderen.
Na een korte rust pauze komt op zaterdag 5 maart 2016 de Amerikaanse singer songwriter Dayna Kurtz. Ook deze dame heeft net een nieuw album uit, met de titel ‘Rise And fall’. Kurtz beschikt over een krachtige, soms harde, stem en begeleidt zichzelf meestal op (slide-)gitaar. In haar nummers zijn invloeden van folk, rock, jazz, country, wereldmuziek, chanson en blues terug te vinden.
Ian Parker is een Brit die al wat jaren meedraait in het muziek wereldje. Hij komt samen met zijn band op 26 maart 2016 naar Tilburg. Naast zijn interesse in de blues, heeft Parker zichzelf altijd beschoud als een singer songwriter. In 2009 verscheen de EP ‘Demons And Doubters’ en daar koos Ian om meer de bluesrock richting op te gaan. Hij heeft een nieuw album uit ‘Politik Blues’ waarmee hij terug naar zijn eerste liefde, de blues schijnt terug te keren. Uitkijken wat hij in de Paradox komt brengen.
Natuurlijk heeft de rootZclub ook oog voor het talent in eigen land. Op zaterdag 16 april 2016 komt King Of The World de rootZclub concerten voor dit seizoen afsluiten. King Of The World werd opgericht in 2012 en was vlug een gevestigde waarde in de Nederlandse muziek wereld. Na twee studio albums volgde de live cd ‘Live At Paradiso’. De band heeft een uitstekende live-reputatie opgebouwd. Ze stonden al op al de grote festivals, zoals De Highlands,  Ribs ’n Blues , R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen. Niet alleen vanuit het festival- en bluescircuit is er belangstelling. KOTW wordt ook geboekt in  Nederpoptempels als Paradiso , Hedon , De Boerderij , Doornroosje en vele andere. Een bevestiging dat de groep er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen. Een aanrader.