Billy the Kid & the Regulators – I Can’t Change

BillyTheKid Regulators ICantChange_c

Er vallen hier  iedere maand veel cd’s op de deurmat. Cd’s die leuk of minder leuk, goed of minder goed zijn. En zo af en toe is er een bij waar je meteen recht overeind van gaat zitten, die de aandacht van begin tot eind vasthoudt. Zo’n cd is “I Can’t Change” van Billy the Kid & the Regulators. Het is een zesmansformatie uit Pittsburgh rond zanger/gitarist Billy Evanochko. De rest van de band wordt gevormd door de gitaristen Jon Vallecorsa en James Dougherty, bassist Arnold Stagger, drummer Brian Edwards en toetsenspeler Ublai Bey. Het een en ander wordt dan nog gecompleteerd door een aantal gastmuzikanten.

Het album “I Can’t Change” bevat tien songs, waarvan zes eigen composities. Wat stijl betreft is de basis blues, maar dan van de soort die zwaar tegen soul en funk aanleunt. De songs zijn van een zeer hoog niveau, het swingt, het grijpt je, het heeft alles wat je van soulblues verwacht. Stuk voor stuk prachtige nummers, waarvan ik als favorieten kies voor “Who”, dat we kennen van Little Walter, en het swingende “I Can’t Change”.

Een meer dan uitstekend album, die het zeker verdiend om gehoord te worden. Topklasse. (8,5/10) (Eigen productie)

Deel dit artikel met je vrienden!: