Gregory Page brengt jazzy jaren ’20 geluid naar Mezz

Het nieuwe album van singer-songwriter Gregory Page Let’s Fall In Love Again is uit. Het album bevat tien romantische liefdesliedjes waarmee hij terugkeert naar het begin van de jaren ‘20. Zijn muziek kent invloeden van blues, americana en folk en is te omschrijven als nostalgisch, maar met een eigentijdse twist. Op zondag 18 oktober geeft Page een semi seated concert in Mezz in Breda.

Gregory PageDe uit Londen afkomstige Gregory Page is naast singer-songwriter ook jazzmuzikant, filmmaker en een zeer charmante heer. Hij schrijft folklore en romantische songs met een knipoog naar de joie de vivre van het begin van de vorige eeuw. Zijn muziek kent invloeden van Al Bowley, maar ook Woody Guthrie en Sophie Tucker.

Nieuw album, authentieke sound

Op Let’s Fall In Love Again heeft Page zich laten inspireren door oude grammofoonplaten. Op de plaat heeft hij zijn eigen sound ontwikkeld die te omschrijven is als jazzy big-bandmuziek uit de jaren ‘20 met invloeden van Ierse folk. Page kreeg bij het maken van zijn nieuwe album hulp van niemand minder dan Jason Mraz, die het album geproduceerd heeft. Ook zijn mentor Lou Curtis en een kwartet aan getalenteerde muzikanten bestaande uit een bassist, drummer, pianist en saxofonist leverden een bijdrage.

Semi seated concert

Gregory Page toert vanaf 16 oktober door Nederland. Op zondag 18 oktober geven Gregory Page & His Accompanists een semi seated concert in Mezz in Breda. Concerten van Page zijn een kruising tussen een vaudeville cabaret en een folk revival show met liedjes, verhalen en humoristische poëzie. Het belooft een uniek avondvullend programma te worden.