Lurrie Bell als opener van nieuwe locatie ‘de Pluk’ in Geldermalsen

29 Oktober verwelkomt de stichting Betuws Blues & Jazz blueslegende Lurrie Bell & band op het eerste podiumoptreden zonder vaste zitplaatsen in De Pluk in Geldermalsen. Velen herinneren zich het legendarisch optreden van Carey Bell en Louisiana Red tijdens een vroege editie van An Evening With the Blues in de Tielse Agnietenhof.

12079701_1506842652966574_7819224491206093224_n

Lurrie werd in 1958 als zoon van mondharmonicavirtuoos Carey Bell geboren in Chicago, trad al op jeugdige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de band van blues icoonWillie Dixon en werd onmiddellijk herkend als goede gitarist, maar ook als zanger. De volgende 20 jaar leidde hij een zwervend bestaan en speelde als straatmuzikant op de fameuze Maxwell Street Market in Chicago.

In de jaren 90 hervond hij zich en bouwde een oeuvre op, dat is terug te vinden op zo’n 70 plaatopnamen met verschillende grootheden als vader Carey Bell, Koko Taylor, Son Seals, Eddy Clearwater en Eddy Shaw. Sinds 2000 bouwt hij aan een loopbaan onder eigen naam met zijn eigen band: ‘Lurrie C. Bell’s Blues Band’, en sindsdien tourt hij jaarlijks door Europa en is beter dan ooit tevoren.

Dit optreden laat hij zich vergezellen door de Deense harmonicaspeler Copenhagen Slim en leden van de Nederlandse formatie Fat Harry & The Fuzzy Licks (Harold van Dorth op gitaar, Hassan Abudaldah op bas en Jacco van den Heuvel op drums). Dit optreden is hopelijk het eerste van een lange reeks die nog gaat volgen.