Gezellig Binnen Blues in Grolloo

In hét Bluesdorp van Nederland werd dit jaar voor de vierde keer alweer Binnen Blues in Grolloo gehouden. En dat in het vermaarde Cafe Hofsteenge tegenover het borstbeeld van Harry ‘Cuby’ Muskee. Zowel de grote als de kleine zaal werden gebruikt als podium voor dit wederom weer goed bezochte festival.

Erik Ankoné mocht samen met maatje Max Sombroek 2 setjes afwerken. Een enerverende en energieke show werd gegeven door deze jongemannen, die eindigden met de gospelsong ‘John the Revelator’. Van de JeeBee Bluesband ontbrak de drummer, die zich ’s morgens ziek had gemeld, en slechts bassist en zanger/gitarist bleven over. Ze deden hun uiterste best om het verlies van de drums te compenseren, wat aardig lukte.

JeeBee BB 7607

Ook het Groninger collectief Lefthand Freddy had te kampen met de afwezigheid van een vast bandlid, die een verplichting elders had. Lefthand Freddy kreeg echter hulp van invaller/bassist Roni Jonker (ex-Ana Popovic band) en die deed het meer dan voortreffelijk. Met hem was het voor drummer Hans Waterman, gitarist/zanger Fred Reining en diens zoon en gitarist Berend Reining een makkie om het publiek voor zich te winnen.

King of the World was al voor het vierde achtereenvolgende jaar te gast bij Binnen Blues in Grollo, dus je kunt hier spreken van een vaste waarde. Hun slowbluesnummer ‘Can’t Go Home’ was een schitterend hoogtepunt op deze toch weer heel gezellige avond. Op naar de volgende editie!

Foto’s (c) Herman Keverling Buisman, BluesZine.nl

KOTW 5005