Monkey Junk – Moon Turning Red

MonkeyJunk MoonTurningRed_c

Ze komen uit Canada, het trio dat Monkey Junk vormt, en hebben onlangs met “Moon Turning Red” hun vierde cd uitgebracht. Hun muziek noemen zij zelf swampy blues/roots music en dat is na het beluisteren van dit album zeker een adequate omschrijving. Het trio bestaat uit Steve Marriner (zang, harmonica, toetsen, baritongitaar), Tony D (sologitaar) en Matt Sobb (drums, percussie).

Op “Moon Turning Red” staan tien prima songs die zich in de al genoemde ‘swampy blues/roots music’-stramien bewegen. Het zijn goedgeschreven en aanstekelijke rockende bluessongs met wat uitstapjes naar funk, reggae en soulblues. Op het rockende “Hot Hot Papa” is als gast de bekende Canadese David Wilcox als zanger en gitarist te horen op zijn eigen nummer. Andere songs die op mij bijzondere indruk maakten zijn het rockende “Live Another Day” en de soulvolle ballad “Meet Me At Midnight”. Een uitstekende band, een prima album.  (7/10) (Stony Plain Records)