Reverend Freakchild – Hillbilly Zen-Punk Blues

ReverendFreakchild HillbillyZen-PunkBlues_c

Bij het lezen van de titel “Hillbilly Zen-Punk Blues” kun je alles verwachten, maar niet wat zich daadwerkelijk op het album afspeelt. Daar horen we blues en americana, gebaseerd op de stijl van een Gary Davis en de folkblues uit de vijftiger en zestiger jaren.

Reverend Freakchild is een uit Hawaii afkomstige en tegenwoordig in New York levende singer-songwriter die al diverse schuilnamen heeft gebruikt. Gesteund door muzikanten als Chris Parker (drums), Hugh Pool (lapsteel, harmonica), Tugboat Eustis (bas), John Ragusa (fluit) en de zang van de Mulebone Singers heeft hij een prima album gemaakt. Akoestisch, melodisch en swingend varieert het van de stevige blues in “She Wants My Name” tot een harmonieus “Lullaby” en naar de psychedelische rock van “Soul Transforming Realization”. Zeven van de tien songs zijn van eigen hand. Mijn favorieten zijn de al genoemde “She Wants My Name” en de traditional “I Wish I Was In Heaven Sitting Down.”

Website: www.www-reveredfreakchild.org

(Treated and Released Records) (7/10)