Tom Heyman – That Cool Blue Feeling

Print

De pedalsteel van Tom Heyman heeft opnamen van tientallen artiesten begeleid. Voor zijn meest recente album “That Cool Blue Feeling” vond hij kennelijk dat hij dit instrument maar aan een ander moest geven en hij houdt het hier op de gewone gitaar en zang. Paul Brainard, de man die de pedalsteel overneemt, is wat dat betreft ook geen slechte keuze.

Naast zijn werk in diverse bands, waarvan The Court & Spark wellicht de bekendste is, en als begeleider van tallozen anderen ziet Heyman zichzelf meer als een folkartiest, die zijn verhalen wil vertellen. “That Cool Blue Feeling” is sinds 2000 zijn derde soloalbum. Wat stijl betreft moet je denken aan de relaxtheid van een J.J. Cale gecombineerd met het vermogen om verhalen te schrijven á la John Hiatt. Hij heeft een prettig heldere baritonstem, zodat zijn teksten ook nog eens goed verstaanbaar zijn. Iets wat bij andere zangers weleens ontbreekt. Mijn favoriete songs zijn het smaakvolle “Black Top”, het rockende “Keep The River On Your Right”, waarin hij aan Tom Petty doet denken, en de blues “Always be Around”. (Bohemian Neglect Recording) (8/10)