André Bisson – Left With The Blues

BissonAndre LeftWithTheBlues_c

Rockende ritmes, swingende blazers, spetterend gitaarwerk, deze cd heeft alles wat je verwacht van de soulblues. De Canadese André Bisson heeft onlangs met “Left With The Blues” zijn zesde cd uitgebracht. Hij zorgt zelf voor zang, gitaar en piano en wordt ondersteund door saxofonist Bil Holinaty, trompettist Loretta Hale, bassist Kevin Beeby and drummer Glenn Paul. Met zijn vijven vormen zij een uiterst hechte groep.

Van de tien songs zijn er negen door Bisson zelf geschreven. Wat stijl betreft is het duidelijk blues met een ondertoon van soul en gospel. De nummers zitten prima in elkaar en zijn met hoorbaar speelplezier opgenomen. Mijn favorieten zijn “Deepest Kind Of Mean” met hulp van harmonicaman Jerome Godboo, en de slowblues “Ordinary Day”.

Kortom, een prima album van deze getalenteerde Canadees. Absoluut waard om gehoord te worden. (eigen beheer) (7/10)