Barrelhouse bij Bosch Blues in P-79

Aanstaande zondagmiddag speelt Barrelhouse in het kader van ‘Bosch Blues’ in ‘de oudste kelder van Den Bosch’, P-79.
In het kader van dat het mogelijk uitverkocht zou kunnen zijn misschien een goed idee om je kaartje in de voorverkoop te bestellen, bovendien krijg je dan als extraatje een gratis consumptie.

barrelhouse_main(1440x900).

Zoals ze zelf zeggen: Nederlands oudste bluesband, verleden jaar  bestond Barrelhouse 40 jaar met het bijzondere feit dat de bezetting sinds 1974 ongewijzigd is.  Barrelhouse viert het jubileum met waar ze goed in zijn en wat ze altijd hebben gedaan: spelen alsof de duvel hen op de hielen zit. Om het extra feestelijk te maken is er de mogelijkheid om via hun website favoriete oude nummers aan te vragen die vervolgens tijdens het optreden gespeeld zullen worden.  Als je naar het optreden in P79 komt en je wilt een speciaal nummer horen, laat het ze weten, stuur een e-mail naar janwillemsligting@gmail.com.

Na 40 jaren van club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Tallinn enz.), twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s bij BB King in Frankfurt, heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974, in Mahogany Hall in Edam. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is daarbij altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf.  Maak het zelf mee, de aanvang is om 17.00 uur

foto (c) Barrelhouse