Lee Palmer – Like Elway

PalmerLee LikeElway_c

Lee Palmer is een Canadese singer-songwriter die, hoewel al bijna zijn hele leven in de muziek, pas twee jaar geleden debuteerde met een eigen album. Kennelijk heeft hij – en zijn publiek – de smaak te pakken, want onlangs is zijn derde “Like Elway” verschenen. Het is lastig om hem in een laatje te stoppen. Waarschijnlijk zou je bij country of roots uitkomen, maar Lee Palmer is veelzijdiger. Het verwerkt blues, jazz, swing en rock in zijn songs. We laten het etiket dan maar achterwege.

Het album bestaat uit negen goede zelfgeschreven nummers, waarvan een samen met Elmer Ferrer. Deze Ferrer bespeelt ook de diverse gitaren. Verder wordt Palmer begeleid door drummer Al Cross, bassist David Woodhead en Lance Anderson, die de piano, Hammondorgel en accordeon voor zijn rekening neemt. Ook doen Roly Platt (mondharmonica), Mary McKay (zang) en Joaquin Nonez (cajon, percussie) als gasten mee. De muziek is zeer aangenaam en de nummers zijn fraaie kleine verhaaltjes, die door Palmer en band uitstekend worden vertolkt. Mijn favoriete nummers zijn het treurige “Maybe That’s Why” en de blues “Axe To Grind”. (On The Fly Music) (7,5/10)