Bluessensatie The Blackwater Experience komt met nieuwe single

mp_cddvd_image_big_201Bluessensatie The Blackwater Experience heeft een nieuwe single uit en deze draagt de titel ‘Whiskey and Poker Kid’. Van de albumversie is nu ook een radio-edit gemaakt, die alleen te downloaden is.

De band bestaat uit 4 mannen uit de omgeving Horst, die blijkbaar een erg goede voedingsbodem voor lekkere rockbands vormt, want ook de Heideroosjes en Afterpartees komen uit dit dorp, om maar eens wat te noemen.
Zelf betitelt de band hun muziek als seventies georiënteerde hammond-rock.

In 2013 brachten zij een EP die al erg goed werd ontvangen en in 2014 heeft de band vooral veel live gespeeld en deelgenomen aan de bandcompetitie Nu of Nooit. Ondertussen werd er druk geschreven aan de nummers voor dit album.

Het debuutalbum van bluesrock band The Blackwater Experience draagt de titel ‘Peacemaker’ en kwam in januari van dit jaar uit.  Het album ‘Peacemaker’ bevat negen nummers die allemaal op één of andere manier een link hebben met het westernthema van het artwork van de cd.

Ondertussen speelden zij afgelopen zomer een aantal zeer succesvolle shows op festivals in het land en op dit moment is de band regelmatig live te horen in het programma Countdown Café van Radio Veronica en staan er een aantal shows in Duitsland in de planning!