Stolen Hearts – Dirty Southern Soul

StolenHearts DirtySouthernSoul_c

Zowel op het podium als in het echte leven zijn zij een stel, Pam Taylor en Robert Johnson, Jr. Man en vrouw zijn één, wordt wel beweerd, en deze hebben met hun samengaan ook een muzikale symbiose gevormd van rock, blues, jazz en soul. Onder de naam de Stolen Hearts is nu het album “Dirty Southern Soul” verschenen, een vlag die de lading ook prima dekt.

Pam (zang, gitaar) en Robert (zang, bas, mandoline, gitaar) hebben, gesteund door een flink aantal muzikanten een uitstekend album afgeleverd. Elf van de twaalf songs zijn zelfgeschreven. Gooi het beste van Memphis. Muscle Shoals en Detroit bij elkaar en je hebt ongeveer een idee wat je kunt verwachten: eerlijke, rauwe, down-to-earth soulachtig rockende blues. Een mondvol, maar korter kan ik het haast niet beschrijven. De cd wordt afgesloten met twee live-nummers. Hiermee horen we de Stolen Hearts ook op het podium hun mannetje (en vrouwtje) staan.

Een prima cd. Van het begin tot het eind houdt het de aandacht vast. Klasse! ( 8/10 ) (Eigen productie)