Eric Bibb & JJ Milteau – Lead Belly’s Gold

BibbEric JJMilteau LeadbellysGold_c

De titel dekt de lading volledig. “Lead Belly’s Gold” is een groots eerbetoon aan een van de grootste folkblueshelden van de vorige eeuw. Deze veroordeelde moordenaar bleek bij de ontdekking door vader en zoon Lomax een wandelende jukebox te zijn. De Amerikaanse bluesman Bibb en de Franse mondharmonicablazer Milteau brengen met zestien nummers een mooi eerbetoon aan deze legende.

Elf nummers zijn live opgenomen tijdens een optreden in Parijs, de overige vijf zijn in dezelfde stad in de studio opgenomen. Dertien ervan stammen uit het uitgebreide repertoire van Lead Belly, de overige drie zijn zelfgeschreven nummers. Uiteraard horen we o.m. “Pick A Bale Of Cotton”, “Good Night, Irene”, “Rock Island Line”, The House Of The Rising Sun” en “Midnight Special”. Een fraaie eigen compositie is “When I Get To Dallas”, geïnspireerd op Lead Belly’s beginjaren als straatzanger.

Een geweldige hommage aan het werk en leven van de legendarische Lead Belly. Genieten met een grote ‘G’. (Dixiefrog ) ( 8/10 )