Nispen Blues presenteert zaterdag Bag of Bones

Trio-E-D-T
Zaterdag 31 oktober a.s. treedt de driemans formatie Bag of Bones op in café de Gouden Leeuw te Nispen. De Haagse driemansformatie Bag of Bones brengt klassieke Bluesrock in de geest van Hendrix, Eric Gales en Stevie Ray Vaughan. Ondanks dat het Bluesrock genre door vele bands wordt gespeeld, geeft Bag of Bones er een hele overtuigende eigen kwinkslag aan. Ze spelen voornamelijk eigen werk, maar tussendoor eren ze hun grote helden. Dat laatste nooit zonder de covers een creatieve twist te geven, met daarin veel ruimte voor improvisatie.

De Spaans-Nederlandse gitarist Elco Jongkind blaast het vuur aan met zijn gitaar, soms smeulend, soms met vlammen tot aan het plafond, maar geen moment zonder spanning op de boog, een zeldzame gave. Z’n stijl is boeiend, en zet je voortdurend op het verkeerde been. De andere magische ingrediënten van Bag of Bones zijn de Oostenrijkse bassist Daniel Lottersberger en drummer Thorsten Grau. Ze voorzien de band van strakke, hypnotiserende grooves

Bag of Bones heeft recent hun debuut cd “Under my Wings” uitgebracht. “Een veelzijdig Blues album, met bovengemiddelde sterke composities en geslaagde combinaties met funk- en rockelementen” aldus het Gitarist magazine.