Jack Hustinx & the Southern Aces – Over Yonder

HustinxJack OverYonder_c

De uit Eindhoven afkomstige Jack Hustinx timmert zowel aan deze als aan de andere kant van de Atlantische Oceaan flink aan de weg. Soms is hij vaker in Austin, Texas te vinden dan in zijn eigen land. Op 30 oktober a.s. verschijnt zijn geheel in zijn tweede woonplaats opgenomen album “Over Yonder”. Het geheel, zoals composities en productie, is in handen van Jack gebleven.

Hij wordt bijgestaan door zijn Nederlandse en Amerikaanse vrienden, zoals Richard van Bergen, Roel Spanjers, Harry Bodine en Malford Milligan. De twaalf songs zijn door Jack Hustinx zelf, alleen of in samenwerking met een van zijn maten, geschreven. Het resultaat is een geweldig album geworden met twaalf prachtige blues- en rootsnummers. Twaalf nummers die met duidelijk speelplezier zijn opgenomen. Goed geschreven, goed opgebouwd en prima uitgevoerd. Mijn favoriete nummers “Life Will Humble You”, “That’s Why I Surrender” en het door Malford Milligan gezongen “I Wont’t Surrender”.

Met Jack Hustinx hebben we een blues-/rootsartiest van wereldklasse. Zulke mensen moeten worden gekoesterd. (8,5/10) (Harlem Recordings/Suburban)