Matt Jacobs Band – Made Of Stone

Het gaat goed met de Nederlandse bluesrock. Diverse nieuwe bands steken de kop op en de gevestigde namen blijven ook lekker doorgaan. Een van de nieuwste exponenten hier van is de Utrechtse formatie de Matt Jacobs Band. Dit powertrio is samengesteld uit gitarist Matt Jacobs, drummer Bram Jacobs en zanger/bassist Dirk Pauwels. Als gast verzorgt Taco Vledder de achtergrondzang.

Op 30 oktober a.s. verschijnt hun eerste album “Made Of Stone” met daarop zeven songs, waarvan er zes zelfgeschreven zijn. Meteen bij de opener “Good Together” is duidelijk uit welke hout de drie heren zijn gesneden. Met de oude ZZ Top cover “Just Got Paid” gaat de versnelling erop. Een prima song met een uitstekende gitaarsolo. De meeste songs zijn van het stevige werk, maar voor de variatie gaat het gas er af in het instrumentale “Karen” en de powerballad “Miss You”. Hierin toont Dirk Pauwels dat hij zijn stem ook geschikt is voor gevoelige nummers. Mede door de opbouw is dit naar mijn mening het sterkste nummer van de cd.

Al met al een prima debuutalbum, die door de fans van het genre zeker beluisterd moet worden. (7/10) (Eigen productie)