Buddy Guy – Born To Play Guitar

GuyBuddy BornToPlayGuitar_c

Ooit, hij was toen 64 jaar oud, zong Buddy Guy “Done Got Old”. Maar nu, 15 jaar later, vlamt hij als geen ander. Op zijn 79e is er van slijtage nog steeds geen sprake.

De titelsong “Born To Play Guitar” is een autobiografisch nummer en laat maar weer eens horen dat de man, die gitaristen als Eric Clapton hun voorbeeld noemen, nog steeds tot de absolute wereldtop behoort. Als gasten doen Billy Gibbons, Van Morrison, Joss Stone en Kim Wilson mee, maar ondanks deze zware jongens (en dame) blijft het ontegenzeggelijk een product van Buddy Guy. De hoge, gevoelige stem, het vlammende gitaarwerk, rockende blues en sterke ballads, het is allemaal aanwezig. Sterk zijn het duet met Joss Stone, “(Baby) You Got What It Takes”, het beschouwelijke “Crazy World” en de aan B.B. King opgedragen “Flesh & Bone”, dat met Van Morrison wordt gezongen.

Wederom een klasse-album. Buddy Guy speelt en zingt de blues, zoals hij het leeft. Voorspoed, tegenslag, ernstig maar op zijn tijd ook met een knipoog. (8/10) (RCA)