Meena Cryle and the Chris Fillmore band naar Peize

Meena Cryle
Meena Cryle & The Chris Fillmore Band hoort bij de nieuwe generatie jonge Europese blues artiesten die een frisse wind laten waaien door de traditionele blues. Zondag 22 november 2015 komen ze naar Peize voor een Matinee in’t café. Met haar fabuleuse talent slaagt Meena erin uit de blues, blues rock, ballads, soul, rock een eigen stevige soul-blues te creëren. Meena mag zich als zangeres meten met de besten uit het genre. Haar pakkende stem met een prima bereik maakt van elke song een juweeltje.

De bandleider Chris Fillmore draagt haar. Met zijn emotionele spel toont hij zich meester op diverse gitaren en dobro. Chris beschikt over een geweldige techniek en hij steelt regelmatig de show met geraffineerde solo’s. Meena en Chris kunnen bouwen op een muzikaal fundament die wordt gelegd door een gedegen ritmetandem, met op bas Joris Hendrik en Frank Cortez op drums.

Ruf Records ontdekte Meena, en stuurde haar met de prestigieuze Bluescaravan de wereld rond en bracht vervolgens drie overtuigende CD’s van Meena uit. Try Me (2009), opgenomen in Memphis. Feel me (2012) en Tell me (2014) opgenomen in Berlijn.

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band hebben al op diverse Nederlandse blues podia en festivals gestaan o.a. Terschelling, Amen, Grolloo en Hoogeveen. De band beëindigd een tour van twee weken door Duitsland in Peize, Matinee in’t café!