Blues is of the Devil in Arnhemse kerk

Op vrijdag 20 november zal in de Arnhemse Eusebiuskerk op de Markt het theaterspektakelstuk ‘Blues is Of the Devil worden gehouden. Vanaf 19.30 uur zullen de bezoekers door middel van verteller Marc Stakenburg 5 uur lang worden meegenomen met een muzikale reis door de wereld van de Gospel en Blues met meer dan 25 muzikanten uit binnen-en buitenland.  Helaas kan Lil’ Jimmy Reed er niet bij zijn vrijdag, maar men heeft dat op kunnen lossen. Archie Lee Hooker zal hem vervangen, een volle neef van John Lee Hooker, geboren in Lambert Mississippi, zoon van een dominee met een levensverhaal wat goed past bij het concept van ‘Blues is of The Devil’. Daarnaast heeft men, als ‘kers op de taart’, Ian Siegal bereid gevonden om aan het programma deel te nemen.

12238052_742319469231860_3753679737511357165_o                                     blues blind willy

Blues is of the Devil neemt de bezoeker mee naar het diepe zuiden van Amerika waar de ‘duivelse ‘Blues en de religieuze gospel op gespannen voet met elkaar staan. Uiteindelijk zal het verhaal doen realiseren dat de muzieksoorten eigenlijk uit dezelfde Afrikaanse bron komen. Allerlei vormen van authentieke Amerikaanse muziek zullen de revue passeren; van onversneden Delta Blues, via Gospel naar de big city Rhythm & Blues en de intieme nachtclub Jazz.

Hierbij de lijst van de deel te nemen muzikanten in alfabetische volgorde  :

  • Alain Nauwelaerts, Archie Lee Hooker, Big Bo Brocken, Big Daddy Wilson, Cosmea Panka, Dave Warmerdam, Delano Londt, Eduard Nijenhuis, Floris Windey, Gait Klein Kromhof, Ian Siegal, Lola Gulley, Marc Stakenburg, Pascal Lanslots, Peter Struijk, Peter van Merode, Richard van Bergen, Rob Ruijter, Robbert Fossen, Robbert Tuinhof, Stefan Decoene, Tamara Spithorst en Wil Hermens
  • Voor meer informatie : www.brews-n-blues.com