Popa Chubby – Big Bad and Beautiful

PopaChubby BigBadandBeautiful_c

Het bluesbeest uit New York blijft met behoorlijke regelmaat cd’s uitbrengen. Theodore Joseph Horowith, beter bekend als Popa Chubby, heeft dit jaar zijn 25-jarig jubileum gevierd als artiest en van rustig aan doen is nog altijd geen sprake. Hij is het exponent van de New York style bluesrock. En wel zozeer dat je meteen aan hem denkt als er wordt gesproken van deze muziekstijl.

In oktober verscheen van hem een dubbel live-cd, “Big Bad and Beautiful”, 27 nummers, een tweeëneenhalf uur met ongepolijste bluesrock. De opnamen zijn gemaakt tijdens vier optredens in Frankrijk eerder dit jaar. Hij wordt hier begeleid door Dave Keyes (keyboards), Francesco Beccaro (bas) en Andrea Beccaro (drums). Voor wie Popa Chubby al live heeft meegemaakt weet ongeveer wat ten hore wordt gebracht. Een combinatie van eigen werk en covers, meestal uptempo, boogie, take-no-prisoners met enkele rustigere moment om op adem te komen. En dat laatste geldt voor zowel de band als het publiek.

Grote klasse, een album die iedere liefhebber van rauwe bluesrock in de platenkast moet hebben staan. (DixieFrog) (7,5 / 10)