Wijkse Blueskroegentocht 2015 komt er aan

Zaterdag 28 november a.s. zal voor de vijde keer de Wijkse Blueskroegentocht worden gehouden,  een initiatief van BluesinWijk en de Wijkse Horeca. Twaalf uur lang gratis Blues op loopafstand in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Het aantal bezoekers wordt elk jaar groter en het was vorig jaar in enkele cafés zelfs zo vol, dat ze even de deuren moesten sluiten. Dit jaar is er geschoven met de speeltijden en zijn er meer cafés ’s avonds laat open wat een verbetering gaat betekenen.
Vorig jaar was er voor het eerst een middag-Bluesoptreden in het E&E Gasthuis. Alle bewoners, hun familie maar ook een groot aantal bluesliefhebbers genoten van een prachtig concert. Niet eerder startte een bluesfestival in Nederland in een verzorgingshuis; een unieke gebeurtenis en dit jaar opnieuw op het programma. Bluesroutiniers Hans “Homesick” de Vries & Henk de Kat staan vanaf 14.30 uur garant voor een portie heerlijke blues op mondharmonica en accordeon.
 
Vanaf 16.00 uur kan men terecht bij een geweldige nieuwe band in het Calypso Theater op de Markt, the Ina Forsman Band, een Belgische/Nederlandse formatie met een Finse zangeres. Ina viel bij de European Blues Challenge 2014 in Riga op vanwege haar jonge leeftijd, performance, uitstraling en prachtige stem. Dat viel ook de Belgische bluesman Guy Verlinde (v/h Lightnin’Guy) op. Ze raakten in gesprek en opeens was er een compleet nieuwe band van Belgische bluesroutiniers, aangevuld met de Amerongse bluesgitartist Richard van Bergen en Ina als frontlady.
Als Ina Forsman tegen 18.00 uur stopt in het Calypso kunnen bezoekers terecht in een van de vele restaurants op en rond de Markt. Wie echter zijn tijd wil doorbrengen met een leuke Bluesquiz en wat snacks kan terecht in Café ’t Hoff op de Markt of genieten van het duo the Men Unplugged in café Ome Ko iets verderop in de Maleborduurstraat.
Als Phil Bee’s Freedom  ( winnaar Dutch Blueschallenge 2015 ) in het Calypsotheater (van 20.00 tot 22.00 uur) nog volop staat te spelen, gaat in de Café’s het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in negen Horecagelegenheden. Rond 21.00 uur begint in ’t Hoff the John Frick Band, in café Bijdie2  the Kid Lazy Band en in de Malle Molen the Hoodoo Monks & the Black Mambo Boogie. Vanaf ca. 21.30 uur kun je ook terecht in de Engel, waar Blues Treat speelt en in Dorestad, waar Guy Verlinde staat met een Hound Dog Taylor tribute. In de Vaert spelen vanaf ca. 22.00 uur KC Credit and the Cashiers en bij Ome Ko starten  dan de Engelse bluesrockers Blacktop de Luxe.Vanaf 22.30 uur staan  Fat Harry & the Fuzzy Licks met Chicago-blues op het podium in de Veldpoort. Rond 01.00 uur lopen de optredens in de café’s op zijn eind, maar in Café het Pakhuis spelen the Juke Joints vanaf middernacht tot 02.00 uur.