Holland International Blues Festival op 3 en 4 juni 2016

Superster Bonnie Raitt is de grote publiekstrekker tijdens de eerste Holland International Blues Festival op 3 en 4 juni 2016. Volgend voorjaar zullen muzikanten en liefhebbers zich op het Woodstock-achtige festivalterrein in Grolloo verzamelen in de provincie Drenthe dat voor dit twee-daagse evenement volledig is gericht op de Blues. Volgens mede-organisator en bluesfan Johan Derksen was het tijd voor een festival als Holland International Blues: “het verschil tussen een bak lawaai en echte muziek.”  Derksen en de organisatoren hebben ook bevestigd dat Jimmie Vaughan, Beth Hart, Jools Holland, Ana Popovic, JJ Grey en Robert Randolph voor het festival geboekt zijn.

bonnie       HBF_big_logo

Derksen: “We willen het hele evenement de sfeer van Woodstock laten ademen, maar dan, natuurlijk, met betere faciliteiten Het festivalterrein van Grolloo is vanwege zijn Blueshistorie de ideale locatie voor dit bluesfestival muziek , een omgeving met gelijkgestemde zielen. En natuurlijk hoop ik dat allerlei leuke en spontane acties plaatsvinden, Jools Holland bijvoorbeeld houdt jammen en improviseren en de gelegenheid is daar perfect voor. “

Voor de fans van Bonnie Raitt is het een unieke gelegenheid om te zien deze 10-Grammy winnaar live optreden op de tweede dag van het festival. De zangeres zal geen andere optredens in ons land doen.

De voorverkoop start op vrijdag 20 november om 10:00 uur. Tickets (via Ticketmaster) kosten Euro 45 voor één dag en 75 euro voor de beide dagen.  Voor de mensen die willen overnachten zijn er tal van campings in de buurt van het festivalterrein. Met dit festival zal Grolloo het Bluesdorp van Nederland gaan worden.

voor info : http://hollandinternationalbluesfestival.com/

foto (c) bonnieraitt.com