Micke Bjorklof & Blue Strip – Ain’t Bad Yet

BjorklofMicke AintBadYet_c

Een naam die nog niet zo veel zal zeggen is die van de Fin Micke Bjorklof. Micke richt in 1991 samen met bassist Seppo Nuolikoski de band Blue Strip op. In zijn thuisland heeft hij naam gemaakt en vorig jaar werden zij afgevaardigd als Finse inzending voor de European Blues Challenge. Naast de al genoemde Micke (zang, harmonica, gitaar) en Seppo (bas) bestaat Blue Strip uit Lefty Leppanen (gitaar), Teemu Vuorela (drums) en Timo Roiko-Jokela (percussie).

Hun zesde album “Ain’t Bad Yet” is opgenomen in Wales met de bekende producer John Porter. De titel zegt het al en is eigenlijk een understatement; zo slecht is het niet, eigenlijk is het best goed. De elf songs zijn zelfgeschreven. Het klinkt allemaal lekker en, als je al in een hokje wilt stoppen, zou je het een soort bluesrock light kunnen noemen. Bij tijd en wijle stevig, maar het ligt allemaal lekker in het gehoor en de ritmes zijn aanstekelijk. Het album begint stoer met het rockende “Last Train To “Memphis”, varieert met akoestisch werk, funky nummers om weer met een stevige blues te eindigen.

Een erg leuk album, prima nummers. Niets mis mee. (7/10) (Eigen productie)