Sena Award voor Walter Trout

De Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout is genomineerd voor de SENA European Guitar Award en zal deze vrijdag 27 november a.s. persoonlijk in ontvangst komen nemen. De award-uitreiking vindt plaats in Club Ziggo in Amsterdam, waar Jan Akkerman, Leendert Haaksma, Merijn van Haren, Julian Sas, Tom Renet (winnaar SENA Young Talent Award) en Guy Smeets zullen optreden tijdens deze bijzondere avond, samen met de huisband van Leendert Haaksma (gitaar), Michel van Schie (bas), Ronald Kool (toetsen) en Hans Eijkenaar (drums). Nadat Trout zijn prijs in ontvangst heeft genomen zal hij met zijn eigen band ook een optreden verzorgen.

Walter Trout (64), die al vanaf zijn 12e jaar gitaar speelt en zijn eerste CD in 1990 uitbracht, heeft de blues geleefd zoals geen ander.Walter Trout 2 by Greg Waterman

Inmiddels zijn we 16 CD’s verder, het zware muzikantleven en het vele touren hebben zijn tol geeist. Dit wordt zijn eerste optreden in Nederland sinds een ingrijpende levertransplantatie die hij vorig jaar heeft gehad. De Sena award gaat gepaard met de tekst ‘een artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het internationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar’.

Internationale Sena Award winnaars die hem voor gingen zijn Slash (Guns ’n Roses), Brian May (Queen) & Steve Lukather (Toto).

De SENA European Guitar Award is de nieuwe naam voor de prijs die al sinds 2006 bestaat. Toen werd de award uitgereikt onder de noemer ‘de Eddy Christiani Award.’

Voor dit evenement van vrijdag zijn nog beperkt kaarten te koop, te bestellen via http://www.sega-award.com

Aanstaande zaterdag is Walter Trout te zien en te horen in theater Carré te Amsterdam.

foto’s Walter Trout.com *  (c) Greg Waterman