No Blues – Oh Yeah Habibi

NoBlues OhYeahHabibi_c

Dat westerse en oosterse cultuur samen iets moois kunnen opleveren bewijst de Nederlandse No Blues. Een unieke combinatie van americana en Arabische muziek, die zij zelf ‘arabicana’ noemen. De band bestaat tien jaar en heeft onlangs haar zesde album “Oh Yeah Habibi” uitgebracht. No Blues wordt gevormd door Ad van Meurs (zang, gitaar), Haytham Safia (zang, u’d), Ankie Keultjes (zang, synthesizer), Osama Maleegi (percussie) en Anne-Maarten van Heuvelen (zang, bas).

De twaalf nummers voeren ons zowel langs de Mississippi als door de Sinaiwoestijn. Het is even wennen, maar neem er rustig de tijd voor. Het is het absoluut waard. Een samengaan van blues en country met Arabische muziek. De band is niet bang om actuele thema’s aan te spreken en thema’s als de huidige vluchtelingencrisis en religieus fanatisme worden aangesneden.

Een meer dan uitstekend album. Zoals gezegd, het is even wennen, maar laat het bezinken en geniet van deze oosters-/westerse samenwerking. (8/10) (Continental Europe)