Kai Strauss – I Go By Feel

StraussKai IGoByFeel_c

De Duitse gitarist heeft naam gemaakt als lid van Memo Gonzales & the Bluescasters. Hiermee toerde hij de wereld rond en vestigde hij zijn reputatie als een veelzijdig muzikant. Na vijftien jaar besloot hij zijn eigen weg te gaan, wat vorig jaar resulteerde in zijn debuutalbum “Electric Blues”. Nu, een jaar later, ziet zijn tweede album het licht.

Onder de titel “I Go By Feel” laat Strauss zien dat hij een muzikant is om rekening mee te houden. Met zijn eigen band en gastrollen voor Mike Wheeler, drummer Tommie Harris, gitarist Tony Vega, saxofonist Sax Gordon en de Nederlandse mondharmonicaspeler Big Pete van der Pluim horen we dertien nummers van hoge klasse. Hij is, naast een goed muzikant, ook een prima componist en dat horen we op een aantal nummers. Daarnaast krijgen we ook een aantal covers voorgeschoteld. Mijn favorieten zijn het door Mike Wheeler gezongen “Money Is The Name Of The Game” en de Chicagoblues “A Fool Way Too Long”.

Een album van hoog niveau. Deze zal nog vaak mijn oren strelen. Aanrader. (7,5/10) (Continental Blue Heaven Records)