Bluesartieste Ana Popovic geeft clubshows in Oss en Leeuwarden

Ana Popovic
Foto (c) Walter Vanheuckelom

Ana Popovic geeft in 2016 twee clubshows in Nederland. De blueszangeres en ‘guitar slinger’ treedt woensdag 1 juni op in de Groene Engel te Oss. Een dag later – donderdag 2 juni – staat ze met haar band op het podium van de splinternieuwe popzaal Neushoorn in Leeuwarden. Eerder al werd de in Belgrado (voormalig Joegoslavië) geboren en nu in Nashville (Verenigde Staten) wonende muzikante al aangekondigd als een van de grote namen van het Holland International Blues Festival te Grolloo (3 juni).

Ana Popovic heeft zich opgewerkt tot een van de ‘leading ladies’ van de hedendaagse blues. Het resultaat van jarenlang intensief touren en negen albums, waarvan de meeste reikten tot de top 5 van de Billboard Blues Charts. Een nieuwe cd is in de maak met als producer Warren Riker, drievoudig Grammy Award winnaar voor zijn werk met Santana, The Fugees en Lauryn Hill. De muziek van Ana Popovic mag dan het stempel blues dragen, ook invloeden uit funk, jazz en soul zijn sterk aanwezig.