Murray Kinsley & Wicked Grin – Stormy Water

KinsleyMurray WickedGrin StormyWeather_c

Uit het Canadese Ottawa komt het kwartet Murray Kinsley & Wicked Grin, naast gitarist/zanger Kinsley bestaande uit Rod Williams (harmonica, zang), Leigh-Anne Stanton (bas, zang) en Liam Melville (drums, zang). Met “Stormy Water” is nu hun derde album verschenen met daarop tien door Kinsley geschreven nummers en een cover.

De nummers zijn afwisselend van een aanstekelijk vrolijke aard tot serieus en tot nadenkend aanzettend. Behalve lichte thema’s schrijft Kinsley ook over zaken als het ouder worden, huiselijk geweld en onderdrukking. De band is goed op elkaar in gespeeld en bestaat overduidelijk uit zeer ervaren muzikanten. Mijn persoonlijke favorieten nummers zijn het vlotte “Talk Is Cheap” en het dreigende “Evil Coming Round”.

Een prima album van deze Canadese formatie. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van echte rauwe en eerlijke blues. (Phoenix Records) (7,5/10)