Laurence Jones pakte uit

4 december, Laurence Jones gaf een show in de Groene Engel in Oss. Een soort vervroegde pakjesavond.  Jones pakte vol uit met een fraaie opkomst van een enthousiast publiek dat er klaar voor is om zich muzikaal te laten verwennen.

jones 2 john bull cut

De show begon met een heerlijke slow blues ‘Southern breeze’. Dan volgt het energieke ‘Whats it gonna be’ waar Laurence en bassist Roger Innes hun eerste herkenbare podiumontmoeting hadden. Deze 2 zoeken elkaar vaak op het podium op en brengen elkaar in hogere sferen terwijl drummer Miri Mittienen op de achtergrond bescheiden maar enthousiast en gedegen zijn werk doet. Het daarop volgende nummer had een bijna symfonische opening en gaat dan ongemerkt over naar meer melodisch. Hierna een indrukwekkende impressie op ‘All along the watchtower’ die plotsklaps overging in een bijna funky uitvoering van ‘Stairway to heaven’.

Bij het later volgende emotionele ‘Have you ever loved a woman’ legde de jonge Laurence vocaal en muzikaal een emotie in het nummer waarbij ik me kan voorstellen dat zijn mentor Walter Trout trots op hem is. Met een prachtig lange uitvoering met daarin een waanzinnige en lange basssolo van Innes op zijn prachtige ‘6-string bass’. Alsof dat nog niet genoeg was werd die vervolgd door een drumsolo van Mittienen die hier even helemaal ‘uit de pan’ gaat.
Wat de bescheiden Jones siert is dat hij hier ook een stap zijwaarts doet en ook niet vergeet zijn waardering uit te spreken voor deze beide kanjers die hem begeleiden.

Bij ‘Fall from the sky’ zocht een stralende Jones contact met iedereen aanwezig. Hij bedankte uitgebreid voor de support; de band, de organisatie, de merchandise, geluid- en licht- mensen en iedereen die hij misschien vergeten heeft. Er volgden nog diverse bijzonder uitgevoerde nummers waar de kwaliteit, levenslust en energie van afspatte, waaronder een bijzondere uitvoering van ‘Every day I’ve got the blues’. Zeker gezien het gegeven dat dit het op een na laatste optreden van een enerverende tour was en  de  fragiele conditie van Jones  mag je spreken van een superprestatie.

Dit jonge charmante en charismatische talent is nog niet bij iedere blues(rock) liefhebber bekend, maar mocht je hem nog niet hebben ervaren, plan dan zeker een plekje in je agenda in als je kunt, want hij komt weer terug.

Voor nu bekend:
23-01-2016: Bluesclub Culemborg
30/31- 01-2016 Asser Bluesnight

Laurence speelt sinds zijn 8e jaar klassiek- , sinds 2006 elektrisch gitaar en is beïnvloed door Eric Clapton, Rory Gallagher, Jimi Hendrix, Gary Moore en Albert Collins. Sinds dat moment is zijn liefde voor de blues- rock alleen maar gegroeid en in 2009 stelde hij zij band samen: ‘rockin’ blues, groovy and catchy modern’.

11900055_1031339160217860_862513759628077310_nIn het voorprogramma speelde de jonge Meryn Bevelander band. Deze klinkt nog jonger dan hij oogde toen hij de band voorstelde, maar dat deed hij je snel vergeten. Deze jonge muzikanten met hoog troetelgehalte wisten al te goed hoe een show er uit moet zien en hoe het moet klinken. En toen het publiek hoorde dat dit jochie pas 12 jaar oud is, kreeg het zeker respect voor hem. Daar zullen we ook zeker meer van gaan horen.

Al met al een heerlijke avond voor degenen die van de Sint een avondje af hadden gekregen en zeker voor herhaling vatbaar!

 

foto Laurence Jones (c) Laurence Jones/John Bull

foto Meryn Bevelander (c) Tom Moerenhout