Jim Dan Dee – Five Stiff Shots (EP)

DanDeeJim FiveStiffShots_c

Uit Toronto komen James Stefanuk, Shawn Royal, Scott Morris and Bobby Seweryneck, die samen Jim Dan Dee vormen. Alt-blues is zoals zij zelf hun muziek omschrijven, dus geen mainstream, maar rauw en down-to-earth.

Hun EP heet “Five Stiff Shots” en bevat zes songs. Oké, een ervan is een radio-edit, dus wat dat betreft klopt de som wel. Het schijfje begint met een mooie bluesy slidegitaar tot een venijnige gitaarlick ons weer naar de werkelijkheid terug haalt. Wat volgt is een handvol prettig in het gehoor liggen de nummers. De ritmes zijn pakkend, de melodieën aangenaam. Het klinkt allemaal gewoon lekker. Inderdaad geen mainstream werk, maar puur en eerlijk.

Als voorproever is deze EP een mooi visitekaartje. Ik ben benieuwd wat de heren nog meer van plan zijn. Het klinkt veelbelovend. (7/10) (Eigen productie)